Inga allergier!

Verktyget Tsindol lärde jag mig bara i år. Barnet hade utslag på benen, visst visat sig vara specialist, visade det sig att det här är normal dermatit. Sommartid, för många bär och frukter kan det prova ett sådant utslag.

Flera varianter av salvor var föreskrivna, liksom det föreslagna läkemedlet, som jag inte ens hade hört talas om.

Har köpt i ett apotek, men det kostar inte alls dyrt på cirka 100 rubel, sade apoteket också om läkemedlets effektivitet.

Den säljs i glasflaskor med mörk färg, 125 g vardera. Det vanligaste locket skruvas ut, och inuti finns ytterligare en som vilar inåt.

I kompositionen finns det - zinkoxid, därav namnet på läkemedlet, det finns stärkelse, medicinsk talkum, och det finns också glycerol. Det ser ut som en konsistens flytande gräddfil, vit, det finns ingen stark lukt, men det luktar lite av alkohol.

Avsett för behandling av dermatit, olika uppkomst av sår, blötsutslag hos vuxna och barn.

har förmåga att torka sår, i dess egenskaper och närvaron av zink i kompositionen av en stark antiseptisk, binder sår som har ruttna sår.

För applicering använde vi en bomullsplatta som applicerades på produkten och smorde dem med sjuka delar av kroppen. Det torkar ut och ser ut som tandkräm har applicerats. Men du behöver inte spola direkt, det fungerar när det torkas upp. Efter flera dagar blev det klart att utslaget hade minskat, medan klåda var allvarligt borta.

Men senare på den vuxna som hade samma utslag - efter att ha försökt flera gånger fungerade de positiva inte, jag var tvungen att använda starkare salvor.

Marina Viktorovna 2017-11-11 05:10:48

Jag är glad att det här läkemedlet fortfarande finns på apoteket, vi behandlar dem alla - från akne till myggbett, nötning och eventuella hudsår.

Viktorova Marina Vladimirovna 2017-10-06 21:21:46

Utmärkt läkemedel, En av de bästa arbetssätten och väldigt hjälpsamma droger. Jag vet Pts länge, de behandlade eksem. Dermatit, psoriasis, atopisk dermatit och många andra. Zdoroao är en mycket bra medicin. Men du måste ta reda på hur du använder det med en läkare.

Varaksina Anna Konstantinovna 2017-10-02 11:34:52

Tsindol - visuellt bevis på att billiga medel inte hjälper sämre än dyra, om de väljs rätt. Jag behandlar dem och akne, och insektbett, och eventuell irritation och även mindre sår. Jag förstår inte varför folk jagar efter dyra sätt som baziron och solantra, varifrån det fortfarande är okänt hur effekten kommer att bli om du kan behandlas med vad som står till hands.

Katya Nasyrova 2017-06-04 10:48:27

Mamma säger att även i sin ungdom behandlades tsindol (han kallades då chatterboxen). Det är även intressant att så många år har gått, och ingenting har förändrats.

Regina 2017-05-30 10:36:04

Jag använder den som ett medel för att ge akut hjälp :) Så snart som acne hoppar upp börjar jag att smälta den med cyndol, den går snabbt.

Rita 2017-05-02 14:41:25

Det enklaste och mest effektiva botemedlet för akne. Jag trodde inte att jag skulle lösa mitt problem, men på grund av Zindol och metrogygel blev huden ren igen :)

Förtrogen med detta verktyg i 20 år. Börjar med diates och slutar med frekvensen. Det viktigaste är att strikt följa instruktionerna.

Alena 2015-11-18 16:51:02

Torkar finnar, tar bort rodnad och torkar inte huden samtidigt

Inna 2015-03-29 16:07:33

Tsindol är en utmärkt och prisvärd lösning i kampen mot akne, även svår. När alla dyra droger hade en tvivelaktig effekt köpte jag min son Zindol. Ja, det är inte mycket praktiskt att använda, men effekten är cool och lång. Efter Tsindol blev sonens akne isolerad, vi behandlade dem med Metrogil, nu ett mycket rent ansikte.

Tatyana 2015-03-02 02:02:15

Jag lärde mig nyligen om Tsindol, även om detta redan är ett gammalt läkemedel. Köpte farbror för behandling av sår på benen. Det läker och lindrar verkligen inflammation. Jag tog för att behandla dem akne på baksidan, kastade sedan ut en nattkaka, men akne var borta. Nu kommer Tsindol stå i en rad av mina favorit billiga och effektiva läkemedel tillsammans med Metrogil och Salicylic Salva.

Tanya 2015-01-28 19:47:10

Med Zindol är huvudvaran försiktig, så kommer det att bli en utmärkt effekt. Jag kommer inte ens prata om sårläkning. Chatterbox hjälpte mig att få finnar. Jag smorde det på kvällen, när jag kom hem, visade det sig 2 gånger. På morgonen applicerade hon metrogyl, hon kunde till och med måla, och akne gick iväg ändå. Det enda negativa är att Zindol blir väldigt smutsig.

Zindol applicerades efter en smärtsam hårborttagningsprocedur, såret stramades om 2 dagar. Bra verktyg

Anna 2014-11-19 19:14:44

Min dotter är ammande, ibland syns ett utslag på mina kinder, på benen, på mina fel i kosten... och nu ibland på kosttillskott. Jag köpte Tsindol - och nu räcker det att smita problemområdena en gång efter att ha badat - och på morgonen är barnet "lika gott som nytt": allt är rent, det finns inga tecken på utslag. Billiga och arg, och inga hormoner. Och på sommaren med Tsindol flydde de från svetten - det torkar mycket bra, tar bort rodnad och irritation efter 15 minuter.

Zoya 2014-11-03 19:09:15

Mycket bra akne behandling

Irina 2014-09-01 21:09:50

Mycket bra botemedel mot allergier, när utslaget, baby 2.5, små fläckar torkades och avlägsnades den röda

Fantastiskt verktyg. Det hjälper till med blötsutslag och stinkande värme hos små barn, liksom med finnar och till och med myggbett. Vi använder det med hela familjen.

Pavel 2014-06-22 12:10:40

Från min ungdom hade jag ont i min hud, speciellt min rygg plågades. Vanligtvis på sommaren torkade allt, men på vintern fanns det pus på skjortorna, det såg mycket obehagligt ut. Han behandlade med olika pratar, effekten var tillfällig. "Tsindol" rådde på apoteket. Samma talare, men med zink, som snabbt snabbt släpptes ut med bakterierna. Nu är ryggen ren, även om det inte finns något spår av sjukdomen. Men en sak - allt linne efter det kan kastas ut.

Bronislav 2014-06-21 17:00:40

Mycket bra, han från finnar hjälper sig att bli av med. Min hud, men inte särskilt problematisk, men ibland dyker upp på mitt ansikte. Jag täcker dem upp för natten med cyndol och på morgonen går de ut väsentligt, och efter ett par dagar går de bort och det finns inga spår kvar =) Min vän berättade om honom en gång då är de också sparade =)

Yuri Kirichenko 2014-05-15 21:50:40

Suspensionen är utmärkt, jag behandlar den efter rakning på nacken, en timme senare med en skorpa spänna! I allmänhet är det bästa lösningen för snitt och sårläkning mycket billigt och fungerar alltid. Det är viktigt att applicera lite, och runt omkring det är inte så mycket att smita på det, annars kommer rodnaden, på såret med en bomullsvattnet, bekvämt.

Tsindol

Blanketter för frisläppande

Cyndol instruktioner

Zindol är en dermato-skyddande hushållsberedning baserad på zinkoxid för utomhusbruk, som har en torknings-, desinfektions-, adsorberings- och sammandragande effekt. Det förhindrar att exsudatet lämnar blodkärlen till det extracellulära utrymmet, vilket hjälper till att minska inflammation och eliminera irritation i huden. Formutsläpp - suspension. Effektivt med gråtutslag, dermatologiska allergiska reaktioner, olika inflammatoriska hudskador. Det är bekvämt att använda, har en gynnsam säkerhetsprofil och är lämplig för användning i barnpraxis, inklusive hos spädbarn. Det har visat sig i nederlaget för herpes simplexviruset, stekad värme hos spädbarn, streptokock pyoderma, brännskador, sängar, ytliga sår, akne. Preparatet desinficerar, torkar den drabbade huden, uppvisar en adsorberande och sammandragande effekt. Zindol bildar en skyddande film på ytan av huden, förhindrar penetrering av bakterier och virus och förhindrar en ökning av inflammatorisk fokus. Användningen av läkemedlet som en kvällsmask gör att kvinnor kan bli av med kosmetologiska problem. Appliceringen av suspensionen är gjord med en bomullsplatta, och vid behov är en liten pimple - med en bomullspinne - riktade till små fläckar. Efter torkningen lämnar suspensionen en tunn vit film på huden, som sedan lätt avlägsnas med vatten.

Eftersom den aktiva komponenten i läkemedlet inte absorberas i den systemiska cirkulationen, är det endast lokala biverkningar som kan användas när det används - allergi, klåda, hyperemi. Vid uppsägning av ansökan passerar alla dessa effekter mycket snabbt. Graviditet och amningstiden är inte kontraindikationer för användning av Zindol, eftersom Läkemedlet innehåller inte potenta komponenter som antibiotika och steroidhormoner. Den enda kontraindikationen för dess användning är överkänslighet mot zinkoxid eller någon hjälpkomponent av läkemedlet (medicinsk talk, stärkelse, etylalkohol, glycerin). Överdosera Tsindol omöjligt. Läkemedlet är avsett för extern och lokal användning. Den specifika suspensionen avsedd för en enda applikation, såväl som användningsperioden för läkemedlet, bestäms av syftet med dess användning och den kliniska situationen. Med effekten av effekten är Zindol något sämre än det liknande främmande läkemedlet Zinerit från Astellas, men ingen av dessa läkemedel har några fördelar med att minska de subjektiva symptomen och toleransen för behandlingen. Samtidigt är överensstämmelse (engagemang) för behandling med Zinerit signifikant lägre på grund av dess höga kostnad i jämförelse med Zindol.

Recensioner av drogen Tsindol

Suspension för extern användning, Moskva läkemedelsfabrik

Indikationer för användning

Dermatit, sår, blötsutslag.

Diskussion om läkemedlet Zindol i register över mammor

. Jag hade en bra aknebehandling under graviditeten! Jag upprepar: Dessa medel är verkligen tillåtna under graviditeten. Så: 1) Vanliga zink suspension ZINDOL (pris ca 60 p.) Jag använde det som ansiktsmask: smed hela ansiktet. Var inte rädd, var inte överdriven: det finns glycerin i kompositionen och min hud är torr och känslig. Varje dag gjorde jag masker och applicerades lokalt på inflammationer för natten (torkar, men inte sönder) efter ca 5-6 dagar, inflammationen försvann och om nya uppträdde - applicerade jag omedelbart Cindol lokalt och de passerade om en dag eller två. 2) Kräm KLIRVIN (priset ca 70 rubel) är ayurvedisk grädde för ärr, sträckmärken, ärr.

Prova tsindol, akne hjälpte oss mycket.

. 30 ml på morgonen, röda fläckar på kinderna. Nästa morgon, som allting gick, gav jag ytterligare 60 ml i två matningar, hällde ut omedelbart efter en timme, och det fanns fläckar överallt. Smutsade först med tsindol, blev hennes kinder grova fruktansvärda, då läste hon om Mustella hon skrev, vilket hjälper. Vi är bara små, advantan och elidel är inte lämpliga för ålder, jag köpte stelaatrykräm för musteller, det hjälpte mycket, det fuktar och tar bort rodnad. Men smet lite, det är nödvändigt att rengöra kroppen av allergen. Jag gav enterosgel + fenistil droppar. Tja, vi sitter igen på vår "favorit" mix.

Cyndol hjälpte oss också perfekt)

Cindol hjälpte oss mycket, de drack zyrtek för klåda.

och jag köpte tsindol, det hjälper mycket, och även 22 rubel är värt allt :)

ZINDOL hjälper mycket! och jag bada i en kamomill, en linje, en lavrushka.

hjälpte oss drapelen. stärkelse hjälpte (det var då det var mycket starkt). och om allergi mot någonting tsindol hjälper mycket (men det gör ont att smita det.. på mig försökte jag.. men passerar)

. var inte för alla. Suprastin för oss var frälsning, bara de första 2-3 dagarna blir dåsighet, så vanligtvis minskar eller passerar helt och hållet. Allt som kunde på ansikten och kroppen jag smedde med en talare Zindol. Ompröva mat, hjälper mycket väl att tvätta med emulsion Emolium. Men om jag inte förstår varför Fenistil efter Suprastin alls) jämför jag behandlingen av min dotters blodtryck för 18 år sedan, när det inte fanns något medicin, finns det nu en och samma Suprastin, Qing dol och till och med hormonal salva i fall av absolut någon.

blötsutslag bör torkas. Tsindol hjälpte perfekt.

Tsindol hjälper mig bra från tät värme, vi är uthällda också, jag smed mina kinder, jag tror allergi, Fenistil hjälpte inte oss, jag vill donera blod.

. linförstöring, som du inte har haft, mycket lättare. Det är upp till dig, ibland rekommenderar de hormon. Salva + "Barns" kräm (1: 1), men inte mer än 1 vecka. Zinkmedel (Zindol, Zinocap) med Zn pyrithion, Friderm Zinc shampoo (tillsatt i badvattnet) hjälpte oss med klåda, förutom naturligtvis homeopatiska salvor (Hypericum, Rus, "Arnica", "Calendula" och andra), sov barnet lugnare! Gå före sänggåendet. Förresten förklarade homeopatet inte droger med zink, det kan härdas utan det, men vi fick använda den, och snabbt avlägsnade rodnad, fläckar. Glöm inte att lägga till kalciumpreparat på porridor, till exempel "Calcium gluconate" (1/2 tab.), Vi hade mjukare hud från honom, men kort.

Även med stift hår hjälper Tsindol oss mycket!

. kah, brygg i en kopp och lägg till badet. När det gäller Desitina: min vän använde bara honom och inget annat alls. Men det finns fortfarande en stor massa salvor och krämer med zink. Det finns till och med tsindol (suspension för agitation - zink) - det kostar droppar - en bra sak utan några våta förhållanden under lång tid. simning: svampar används inte och används inte.

. och smärta. 8. Gips behövs inte. 9. Bandage behövs inte. 10. Masker, bomull, termometer (jag hade en vanlig, fruktansvärd elektronisk lögnare))) - de rätta sakerna. 11. Jag skulle ha köpt den magiska suspensionen Zindol i apoteket)). Den innehåller zink, desinficerar, torkar. Det händer så att blöjautslaget attackeras och huden på rumpan, på vissa ställen, avskalas och blir våt. Så denna suspension är det bästa sättet att skydda och läka dessa sår. Om plötsligt barnet showered - också lämplig. 12. Sprayer för tvättning av näsan. Ett stort problem kommer att bli "kozyavochki")) torkat ut och ibland stör andning. Sprayer hjälpte mig inte riktigt med att hantera dem. Allt som turunda kunde ta ut var kvar på kvällen under badet.

från potnichki väl hjälper tsindol i apoteket till salu. Vi har också från matsjukhuset, har ögon som fester, hjälpte bara av furatsilin och mycket snabbt

Bepanten hjälpte oss inte alls. Och hjälpt och hjälper omedelbart - talker Zindol. Det är värt ett öre i apoteket. Allt går på en dag

. alternativ till hormonella droger. Det hjälper oss snabbt. För att återfukta huden ger en utmärkt effekt Cream-emulsionen Mustela stelatopiya. För eliminering av rodnad och plack billig och glad Zindol-talker eller dyrare Uryazh Cu-Zn eller Mustela stelatat. Om klåda är stark är antihistaminer oumbärliga. Tyvärr kommer fenistil inte att hjälpa till :-( under exacerbationerna var det nödvändigt att ge inte bara zyrtek, utan också en fjärdedel av suprastin för natten, så att det inte skulle gråta på natten. När hon har en ny plats dricker jag mig själv på morgonen och på kvällen med en suprastin tablett i några dagar (vi är på HB) - det hjälper och klåda är fortfarande mycket bra för kräm Uryazh-motsatserna.

Dermatotropa läkemedel MosFarm Suspension "Tsindol" - recension

TIRE ZINDOL, ett effektivt botemedel mot akne och dermatit

Hälsningar!

Nyligen pratade jag om talaren av Tula-produktion, och idag kommer det att vara en fråga om Tsindolproduktion utanför Moskva (jag köpte detta läkemedel från alla tillverkare i många år). Jag använder Zindol i många år, och det här är en av mina favoritmedel för akne, utslag och dermatit, som fungerar snabbt och pålitligt.

Det säljs endast i ett apotek, du kan köpa det utan recept, kostnaden är 85 rubel (billigare än Tula Tsindol), volymen är 125 gram.

Hållbarhet 2 år.

Chatterboxen, som vanligt folk heter Zindol, hälls i en tjock glasflaska med en plastlock och stopp. Omedelbart säger jag att förpackningen inte är så bekväm, du måste ständigt gag spiken för att öppna den, vilket leder till att alla fingrar smittas med Zindol. Och om du bara stänger locket utan att använda pluggar, tynger Zindol snabbt.

ingredienser:

Den viktigaste aktiva ingrediensen i Zindol är zinkoxid, som har en antiseptisk, botemedel och klarar av akne, eksem och dermatit.

Zinkoxid är ett vitfärgat pulver, luktar inte, blir gult när det upphettas och är dåligt lösligt i vatten. Det används aktivt vid produktion av medicinska produkter och kosmetologi. Zinkoxid är till exempel den viktigaste aktiva ingrediensen i zinksalva, som är ordinerad för behandling av eksem, dermatit, trycksår, herpes, brännskador, trofasår och andra problem i ansiktets och kroppens hud.

ZINDOL INSTRUKTION:

Släpp form, sammansättning och förpackning

Suspension för extern användning 100 ml

zinkoxid 12,5 g

100 g - flaskor av mörkt glas.

100 g - flaskor mörkt glas (1) - förpackningspapp.

125 g - mörka glasflaskor.

125 g - flaskor av mörkt glas (1) - förpackningspapp.

Farmakologisk aktivitet:

Den har en torkning, adsorberande, astringent och desinficerande effekt. Minskar utsöndring och ojsning, vilket lindrar lokal inflammation och irritation.

indikationer:

"Blöja" hudutslag, blötsutslag, primär värme, dermatit, ulcerösa hudskador, ytliga sår, eksem i akutfasen, herpes simplex, streptoderma, trofasår, brännskador, sängar.

ZINDOL APPLICATION

Applicera externt och lokalt. Dosen och användningsfrekvensen beror på indikationerna och doseringsformen för läkemedlet.

Biverkningar

Allergiska reaktioner: klåda, hyperemi, hudutslag är möjliga.

Kontra

Överkänslighet mot zinkoxid.

Jag har aldrig haft några biverkningar i form av allergier, klåda och hudutslag.

Indikationer och användningsmetoder:

Tsindol produceras i form av en stratifierande vit tjock vätska, som måste skakas upp före användning, tydligen, det var därför det kallades talaren. Det absorberas inte helt, men kvarstår på huden som en vit fläck tills den tvättas av med vatten. Det har en medicinsk lukt, men det försvinner snabbt.

Tsindol behandlar problemskinn perfekt, det är på denna grund att jag träffade honom för många år sedan. Nu använder jag det för hudutslag i ansiktet och ryggen, liksom från dermatit som uppträder under min höst-vinterperiod.

Det är nödvändigt att applicera antingen med en bomullspinne eller med ett finger, peka på inflammationen, jag gör det som regel, på natten. Denna talker torkar perfekt akne, samtidigt som den har antiinflammatorisk och antiseptisk verkan. Resultatet är synligt efter första gången, och efter 2-3 dagar finns det inget spår av akne.

För en tid sedan började jag använda den här talkern och med dermatit visade det sig vara mycket effektiv, med tanke på dess snabba åtgärder. I bara 2-3 applikationer försvinner dermatit helt och det är bra nyheter, med tanke på låg kostnad. Tänk bara, och varför jag inte tidigare gissade att använda Zindol för dermatit?

Chatter Zindol är ett gammalt, effektivt och beprövat medel som har ett utmärkt antiseptiskt, baktericid och torkmedel. Det hjälper helt och hållet till att bekämpa hudutslag från första gången, samt visa bra resultat i kampen mot dermatit.

Tack så mycket för din uppmärksamhet!

Läs mina recensioner:

Cinema och TV | Produkter | Diverse | Teknik | Köksartiklar | Finans | I min stad | Turism | Hushållskemikalier | Skönhet och hälsa

Tsindol

Registrera dig för att lämna en recension.
Det tar mindre än 1 minut.

Tsindol besviken. Verkar långsamt, i två veckor nästan nollresultat. Jag lyckades nå någonting inte tidigare än i en månad. Du måste verkligen använda det länge för att ta bort alla akne, och det här kommer inte att vara tillräckligt tålamod. Kanske är anledningen att jag bara använde den en gång om dagen. Tja, hur annars, om det torkar på ansiktet och blir till ett lager som liknar tandkräm, och börjar sedan falla i stycken. Så du måste använda den på natten. Hon gjorde inte masker, bara finnarna smorde ut sig med ett tjockt lager. En flaska var tillräckligt för hela månaden, så utgifterna var minimala, åtminstone i detta plus.

Jag gillar tsindol! Arbetare, billig drog.
Kan ta bort även den mest allvarliga klåda. Det lindrar inflammation och läker huden.
Skaka kraftigt före användning. Det luktar gott med krita, det äroderar inte om du glömmer att stänga locket.
Används det även utöver hållbarheten, fungerar lika bra.
Det finns nästan ingen konsumtion, ämnet på bomullsplattan är tillräckligt för att bearbeta ett område. Det absorberas mycket snabbt, det torkar ut på huden.
Jag använder den för våt, inflammerad akne för natten, och för morgonens inflammation minskar. Verktyget har en lugnande effekt.

Tsindol ganska acceptabelt betyder. Penetrerar djupt in i huden, förhindrar att bakterier sprids vidare.
Det finns flera sätt att använda det, jag använder mest fyra. Men det är viktigt att förstå att en vecka inte räcker, en kursinriktning är viktigt här, länge, inte mindre än två månader. Först då kommer förbättringar att ses och återhämtning kommer att inträffa. Om du behandlar huden med cyndol upp till 6 gånger om dagen kommer du att märka före förbättringen i slutet av den första veckan.
Nu mer om hur jag använder tsindol.
Jag drog slutsatsen att en metod, som torkning, gör akne svårare att bota, så jag bestämde mig för att diversifiera teknikerna och göra behandlingen effektivare.
Den första, vanligaste - vanliga gnugga. Den enda skillnaden i mitt fall är att jag inte tvättar bort det efter torkning, själva verktyget smälter väl. Om du tvättar, även efter en viss tid, kommer många användbara komponenter av cyndol att tvättas av med vatten. Och så tränger han säkert in i huden till det maximala.
Den andra metoden är i form av masker. Men det är lämpligt om ansiktet omedelbart har mycket utslag.
Den tredje är en komprimering. Spridas över natten och täcker dessutom appliceringsplatsen med ett bandage eller bomullspanna.
Och den sista är som en salva, en tjock sediment av själva lösningen.
Självklart kan man på samma gång på samma dag inte använda alla dessa metoder. Men förändring av dem under hela kursen kommer att ge ett bra resultat.

Problemet är bonal. Jag har en stark irritation efter varje rakning. Jag har lidit så länge. Jag applicerade efter rakning och kräm och lotioner, men ingenting hjälpte.
På apoteket köpte jag en 5 rubel tsindol. På kvällen försökte omedelbart. På morgonen var det ingen irritation. Jag vet inte vad som är orsaken, kanske en märklig struktur men av rodnad i allmänhet, och inte ett spår lämnades finnar är inte ökat, som vanligt, inte inflammerad. Varje gång huden blev bättre och bättre.
Så det finns många fördelar: budgetpris, tillgänglighet, effektivitet.
Det finns några nackdelar, men de är ganska obetydliga. Lösningen tvättas dåligt. Kanske lägger jag ett tjockt lager, kanske bara en specifik massa. Men du måste gnugga noggrant med tvål för att tvätta allt. Och om något inte tvättas och lämnas, börjar det smula efter torkning.

Jag bekanta mig med detta läkemedel länge, men på grund av omständigheterna för första gången hjälpte han mig inte, så jag drev honom bort.
Jag köpte den för att torka akne. Men hon visste inte att det inte hjälper till med alla typer av akne.
Det är en tvåfasig vätska, i vila bildar ett vitt flockningsmedel. Skaka därför bra före användning.
Nyligen gick igenom första hjälpen kit och kom över en tsindol. Jag bestämde mig för att använda den igen. Lyckligtvis har hållbarheten inte gått ut.
Jag använder den så här: Skaka bra, använd en bomullspinne för att hämta den tjockaste delen av lösningen. Jag överdimensionerar det, jag smiter inte det, jag gnuggar inte det på en mogen pimple. Om abscessen inte är mogen och det gör ont mycket, kommer tsindol inte att hjälpa till i det här fallet. Det är den här situationen som gjorde att jag för första gången tänkte negativt på egenskaperna hos detta läkemedel. Tsindol hjälper till, om en liten pimple, som redan har börjat passera, kommer att bidra till dess snabba torkning och helande.
Ibland gör jag masker från tsindol, applicera ett tunt lager över hela ansiktet. Men jag vågade inte att lämna för natten. Det är väldigt mycket i kompositionen av komponenterna som är torkade - talk, alkohol, stärkelse. En sådan massa kan förbli på kudden. Därför tvättar jag av det innan jag går och lägger mig.

Jag var en gång redo att betala stora pengar för att bli av med akne för att få det mest effektiva sättet. Men prishindern är fortfarande kvar, vissa droger har inte råd. Det finns också ett annat problem - inte alla bra produkter finns gratis. Och detta var tvungen att gå till kliniken för att träffa en läkare att skriva ett recept för dig, för att försvara de enorma köerna, eller att spendera pengar med undantag för läkemedel, även besökte en specialist. Och de som lider av akne, har inte bråttom att tycka igen i en trång plats. Det är därför jag föredrar hembehandling, privatliv, så att ingen kan se mig. Det uppfyller alla kriterier för priset, säljs utan recept, lämpar sig för självständig användning och sparar dig från onödiga kostnader för dyra produkter och procedurer i skönhetssalonger.
Jag blev behandlad med dem i två månader. Jag hade en semester, så det var tillräckligt med tid att följa alla recept för användning.
Inget speciellt gjorde. Kanske oftare applicerat på ansiktet, 6 gånger om dagen. Skölj omedelbart inte, låt lösningen suga. Och du kan förstå vad som har absorberats genom att sprinkla det från huden.
Försök rekommendera till alla, bara förlora inte någonting. Vissa ansluter andra sätt, men en tsindola var tillräckligt för mig.

Acne Cindole: recensioner

En sällsynt läkare är redo att ge råd till en patient med problemskinn, förutom att beauticians av specialiserade kommersiella kliniker. Hos ungdomar passerar akneutslag med ålder, när hormonsystemet stabiliseras. Vuxna är generad och har ingen tid att ta kuponger till en hudläkare, de tror på reklam och villigt köpa upp några medel.

Därför är enkla och effektiva recept av sovjetiska tider glömt bortförtjänt. Cindol är till exempel en suspension för att behandla huden för en mängd olika sjukdomar. Läkemedlet hjälper till med herpes, eksem, dermatit, akne, accelererar läkning av skär, eliminerar blötsutslag.

Sammansättning och medicinska egenskaper

Zinkoxid - Huvuddelen av suspensionen fungerar i olika riktningar:

  • Avlastar inflammation.
  • Torkar sår, sår och pustler.
  • Undertrycker bakteriens aktivitet.
  • Skyddar mot infektion.
  • Mjukar och eliminerar tätningar.

En gång på huden reagerar den aktiva ingrediensen med proteiner, bildar en tunn film på ytan. Proteiner har inte tid att "vara vänner" med infektioner, vilket också accelererar återhämtning och undertrycker inflammation.

De återstående komponenterna är också användbara för huden:

  • Glycerin mjukar och fuktar.
  • Stärkelse behandlar dermatit, inklusive de med allergiskt ursprung.
  • Alkohol torkar och desinficerar.
  • Talc absorberar överskott av fukt på ytan, minskar bakteriens aktivitet.
  • Vatten fungerar som en transportsubstans.

Läkemedlet är tillgängligt i form av en suspension, det vill säga det ser ut som en lösning med ett litet sediment. Före användning måste det skakas, så tsindol och kallas mos.

Begränsningar av användningen

Suspension lindrar tillståndet och läker huden från många sjukdomar av varierande svårighetsgrad:

  • Blöjutslag hos spädbarn.
  • Bedsores (vävnadsatrofi hos bedridden patienter).
  • Dermatit och allergiska fläckar, eksem.
  • Sår som orsakas av bakterier och mikroorganismer.
  • Hudbrännskador (sol, kemisk, termisk).
  • Herpes.
  • Nedskärningar.
  • Acne.

Zindol, när det används ordentligt, är ofarligt och fungerar endast på ytan.

Förbudet att använda efter ålder eller tillstånd där, förutom en allergisk reaktion på komponenterna. Så du kan behandla både känslig babyhud och känslig hud hos gravida kvinnor.

Obehagligt resultat - utslag och irritation. Förutom allergier är orsaken till försämring överdriven och tunnning av epidermis. Ansiktsrödor, flingor och kliar. Symtom försvinner efter drogmissbruk.

I sällsynta fall fuktas bortskämd hud med hypoallergena salvor och krämer som föreskrivs av en hudläkare. Detta resultat är sannolikt när:

  • rodnad och känslighet ignoreras;
  • medel används längre och rekommenderas oftare;
  • om den används felaktigt (typiskt för självmedicinering).

Hur man använder?

Förvara produkten vid rumstemperatur på en mörk, torr plats, utan att utsätta den för värme eller solljus. Före användning skakas flaskan grundligt - därav namnet "talker".

Acne suspensionen används för applicering, som en mask eller för daglig gnidning.

Acne Control

Verktyget torkar starkt inflammationer och pustler, därför brukar det appliceras på själva akne. Det är mer praktiskt att göra detta med kosmetisk tavla med bomullspinnar. För att inte överdriven huden tvättas suspensionen efter 20 minuter när kompositionen torkar.

Det andra alternativet är att lämna produkten hela natten och tvätta den under morgontvätten.

  • Små utslag passerar efter de första applikationerna, ibland är det ännu tre dagar tillräckligt.
  • Omfattande plåster smörjer upp till tio dagar för att eliminera aktiv eller begynnande inflammation.

förebyggande

Det är bra att använda mask-kompress-torkning och varna nya finnar på fet hud.

Rengjort och torrt ansikte behandlas försiktigt med en bomullspinne som doppas i en farmaceutisk suspension. (Rör inte området nära ögonen!) Efter 8 minuter, när huden börjar "strama", smutsar den med cyndol igen.

Lägg omedelbart en våtgasmask (bandage, stencil) och lämna i 15-20 minuter. Sedan tas gasväsen bort, och rester av läkemedlet avlägsnas senare - efter 10 timmar sköljs försiktigt med vatten. Bättre tsindolovy komprimera gör på kvällen före sänggåendet.

Förebyggande åtgärder ger en bestående effekt om du applicerar en mask minst en gång i veckan i 1-2 månader.

nötning

För daglig användning kommer ett annat alternativ att vara universellt. En bomullsskiva med tsindol används för att behandla hela ansiktet (förutom ögonen) för att lugna aknehårig hud. Efter 2 minuter, skölj försiktigt med användning av milda tvättmedel - skum, gel, till exempel.

Gnugga kan göras i små kurser.

Kämpar efter akne

Om akne kvarstår täta spår, kan de göras mindre märkbara med en suspension.

Ingår i zink, accelererar cellförnyelse i punktområden, därför kan den utjämna ojämnheter och ärr efter akne.

På morgonen och kvällen applicera tsindol på det drabbade området på en rensad hud med en bomullspinne och gnid det försiktigt.

Om effekten är lägre än väntat, kommer en hudläkare att rådgöra med dig om behandlingen. Färska defekter är lättare att ta bort än gamla, så dra inte!

Resultat och effektivitet

Tsindol - billigt och effektivt sätt. Men det är inte så lätt att köpa det:

  • Någonstans kommer apoteket att begära recept från läkaren, av rädsla för otvivlad självbehandling.
  • Någonstans kommer det inte att levereras på grund av priset. Eftersom det är mer lönsamt att göra en avgift på märkesannonserade flaskor.

I det senare fallet finns det en annan sida i frågan - säkerhet. Trots allt innehåller populära kosmetika mindre aktiv substans och hjälp kommer att vara villkorligt, men det är lättare att sälja det. Med en negativ upplevelse kan du alltid shruva: du läste inte instruktionerna noggrant!

Av tsindolu ej ​​fästa långfodrar med litet tryck. Han utses av en specialist, vilket innebär att han beskriver hur behandlingen ska ske. Läkaren kommer också att övervaka resultatet.

"Idealiskt" står emot verkligheten, där det inte finns någon tid att söka hjälp till en opartisk, erfaren och ärlig läkare. Men det är också nödvändigt att hitta den! Så du måste plåga den behandlande läkaren: "Kan jag? Hur kan du? "

Och det finns tre nyanser.

  • Den första är inte att överdriva det! Det är bättre att underexponera produkten, applicera den en kort stund och maskera en gång i veckan, istället för att bränna huden om tre dagar.
  • Den andra är individualitet och typ. Tsindol är bra för fet hud, som hos tonåringar - tjock med aktiv produktion av talgkänsliga sekret. Något liknande händer med vissa kvinnor på vissa dagar i menstruationscykeln. Återigen - behandlingskurser, så att personen har tid att återhämta sig, och du förstår om det var användbart.
  • Den tredje delen av behandlingen kommer att vara i vägen för liv och näring. Om din kropp är känslig för instabilitet (stress, fet mat, sömnbrist) är det väldigt svårt att återhämta sig från akne utan att ändra din regim. Det tar mer tid och ansträngning, förutom att spendera på kosmetika och restaureringsförfaranden.

För övrigt används zinkoxid av många läkemedels- och kosmetiska företag i lugnande hudserier (tiotals, diaderms, zinkliniment och andra). Därför är dess effektivitet obestridlig. Men apotekarna kommer inte att erbjuda det på ett enkelt och billigt sätt, eftersom de är rädda för att sakna fördelarna.

Om utslaget förstör ditt humör, kan användningen av tsindol på de beskrivna alternativen verkligen fixa situationen.

Kom ihåg att allt är bra i mått! Speciellt droger!

Tsindol - bruksanvisningar, analoger, pris och recensioner

Former för frisättning och sammansättning

Idag produceras Zindol i form av en suspension, som ofta kallas mash. Således är chatter- och zindol-suspensionen en och samma form av läkemedlet, som helt enkelt kallas annorlunda. Ibland används termen "Zindolsalva", men kompositionen är inte tillgänglig i denna doseringsform. I detta fall är det en förvirring med salvor med zinkoxid (till exempel Desitin, etc.).

Om så önskas kan salva hemma erhållas från Zindol-suspension. För detta lämnas flaskan med agenten en stund på hyllan för att bilda ett tjockt sediment på botten. Därefter dräneras supernatanten från flaskan och lämnar endast sedimentet. Det är detta sediment som kan användas som en salva, som kommer att vara väsentligt tjockare än suspensionen. Du kan blanda sedimentet med babykräm i förhållandet 1: 1 - få en zinksalva, som är lättare att applicera på huden. Apotekare och läkare rekommenderar dock inte att sådana åtgärder vidtas. Om det finns behov av att få salva, är det bättre att köpa på apoteket en färdig doseringsform (till exempel zinksalva, Desitin, etc.).

Zindol suspension innehåller zinkoxid som en aktiv ingrediens i en mängd av 12,5 g per 100 ml. Zindol suspension innehåller medicinsk talk, stärkelse, 70% etanol, glycerin och destillerat vatten som hjälpkomponenter. Läkemedlet säljs i 125 ml glasflaskor av mörkt glas.

Terapeutiska effekter och effekter av Zindol

De terapeutiska effekterna av Zindol-suspension beror på zinkoxid, som har följande egenskaper vid applicering på huden:

  • antiinflammatorisk effekt
  • torkningseffekten;
  • adsorberande effekt;
  • astringent action;
  • antiseptisk verkan.

Dessa egenskaper hos zinkoxid i kompositionen av Zindol-suspension gör det möjligt att tilldela den till gruppen dermatotropa medel. Detta innebär att läkemedlet har en hög affinitet med hudens vävnader, inklusive dermis, och har en positiv effekt på dem, vilket minskar intensiteten och svårighetsgraden av de patologiska processerna.

När det appliceras på huden bildar Zindol suspensionen albuminproteinsalter - albuminater och denaturerar andra proteiner. Det är mycket viktigt för att lindra inflammation, torka huden, absorbera skadliga ämnen och även astringent och torkande effekt, eftersom de flesta av de biologiska molekylerna som är involverade i inflammation och irritation i huden är proteinkonstruktioner. På grund av förmågan att denaturera proteiner, reducerar Zindol suspensionen gråtande och flytande utsöndring, minskar svårighetsgraden av inflammation och irritation. Ett skikt av denaturerade proteiner som bildas under verkan av en suspension bildar ett skyddande skikt på ytan av huden, ett slags barriär som skyddar sårytan från infektion och skapar en mikromiljö som är optimal för läkningsprocesserna. Det är ett skyddande hinder för denaturerade proteiner, tillåter inte exponering av huden för irriterande ämnen och miljöfaktorer. Det är därför Zindol suspension kan användas som läkemedel med skyddande effekt.

En viktig faktor i den terapeutiska effekten av Zindol suspension är lindring av irriterad hud. Användningen av suspensioner för eksem, blötdemitit och sängar kan skydda huden mot negativa effekter av urin, svett, exsudat och andra negativa faktorer. Zindols sammandragande effekt är mycket viktigt för att skapa en skyddande effekt vid behandling av eksem och skalning på huden.

Indikationer och kontraindikationer

Bruksanvisning (hur man använder suspensionen)

De drabbade områdena i huden ska tvättas med varmt vatten och torkas väl. Våt hud kan försiktigt blottas med en mjuk handduk eller trasa och lämnas i 10-15 minuter utomhus för fullständig torkning. Zindol-suspensionen ska skakas noggrant före användning, så att innehållet har en homogen konsistens. Sedan appliceras suspensionen på de drabbade områdena i huden med ett tunt och jämnt lager. Suspensionen kan appliceras på huden med en bomullspinne om volymen av det behandlade området är liten. Om spridningsområdet är ganska stort, använd en bit bomull eller en kosmetisk skiva. Kompositionen lämnas på huden i flera timmar och tvättas sedan av med vanligt varmt vatten. Behandling av huden utförs 4 till 6 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen kan sträcka sig från flera dagar till en månad, beroende på skadornas svårighetsgrad och återhämtningshastigheten.

Vid behandling av svåra hudskador gör en mask med en suspension av Zindol. Masken appliceras på huden, lämnas torr i friluft, täckt med en bit trasa eller gasbind och lämnas över natten. På morgonen ska masken tvättas av, huden behandlas med tonic och applicera en fuktkräm.

För behandling av brännaytor och sår appliceras ett bandage med Tsindol suspension till det skadade området. Förbandet ändras, beroende på behov, vilket bestäms av taktiken för att behandla brännskador eller sår. Varje gång det utbytbara förbandet behandlas med suspensionen.

Hos barn är det möjligt att applicera suspensionen på de hudområden som kommer i kontakt med våt tvätt (för förebyggande ändamål).

För behandling av små sol- eller temperaturbrännskador, skärningar, repor eller sår appliceras Zindol-suspensionen på det drabbade området med ett tunt skikt, och om nödvändigt täckes det med ett gasbindband.

Blötsdermatit hos barn kan börja behandlas med Zindol-suspension från det ögonblick som de första tecken på rodnad, blötsutslag eller liten irritation av huden förekommer. I detta fall behandlas huden med en suspension tre gånger om dagen, eller efter varje byte av blöjor i ett barn, om det behövs.

Suspension Zindol används endast externt, därför bör inte kompositionen komma in i ögonen och munnen när det behandlar huden, särskilt hos barn. Läkemedlet appliceras endast på oinfekterad hud, eftersom den inte är avsedd för behandling av pustulära utbrott.

Ansökan om barn och gravida kvinnor

Cindol för barn

Suspensionen appliceras på den drabbade huden som tidigare tvättats och torkats. Kompositionen lämnas i flera timmar, varefter den tvättas av med rent vatten och babykräm kan appliceras på huden. Ett brännsår efter behandling med Zindol är stängd med ett bandage av sterilt gasbindbandage. Behandling av sår och repor görs genom att enkelt applicera ett tunt skikt av suspension till skadad hud. Tsindol hanterar perfekt allergisk utslag, irritation och finnar på ett barns hud, som helt enkelt måste behandlas regelbundet med kompositionen flera gånger om dagen tills hudens normala tillstånd återställs.

Dessutom är suspensionen Zindol perfekt för behandling av varicella eller herpesvaricella. För bearbetning tas en bomullspinne, fuktas med en suspension och appliceras på elementen i utslaget. Herpetic och varicella utslag ska behandlas 1-2 gånger om dagen.

Cindol nyfödd

Cyndol för nyfödda kan användas utan rädsla, läkemedlet kommer inte att ha negativ inverkan på barnets hud. Nyfödda barn lider ofta av blöja eller allergisk dermatit, prickigt hår, blötsutslag, hudirritation med blöjor och kläder etc. I alla dessa fall hjälper Zindol-suspensionen till att klara problemet och normaliserar nyfödans hudförhållande.

Optimera behandlingen med Zindol enligt följande schema:
1. På morgonen tvättar du barnets kropp i vatten med kaliumpermanganat. Vatten ska ha en svag rosa färg.
2. Efter badning bör barnet torkas med en mjuk handduk, och alla platser med utslag på huden ska behandlas med Zindol-mos. Låt barnet vara naken så att suspensionen torkar ut i friluft.
3. Sedan, om dagen, upprepa behandlingen, efter behov. Om ett barn t.ex. svettas, torka av svetten, tvätta huden och applicera suspensionen igen. Eller barnets blöja är våt - så ska du också tvätta urinen och avföring, torka huden och ombedla området med en suspension. Kompositionen kan lämnas på den nyfödda huden hela dagen, endast om det behövs, applicera den igen till de platser där läkemedlet måste tvättas och på kvällen lösa barnet i badrummet med vatten med kaliumpermanganat. Vanligtvis botas sår och blöder dermatit med detta tillvägagångssätt i flera dagar.

Vid nyfödda är det bättre att inte applicera Zindol Suspension i ansiktet, eftersom detta kan orsaka skelning. Behandla endast den drabbade huden optimalt på stammen och lemmarna på ett nyfött barn under en års ålder.

För att förhindra blöjautslag och håravfall kan Zindol appliceras på de hudområden som kommer i kontakt med blöta blöjor. Efter varje byte av blöjor måste Zindol appliceras igen.

Cindol under graviditeten

Under graviditeten kommer Cindol att hjälpa till att hantera eksem, primär värme, allergisk dermatit, inflammatoriska utslag och små finnar samt hudklåda. Kvinnans hud under graviditeten - i princip är den benägen att rodnad, skalning, dermatit, bildning av finnar och allvarliga irritationer. I detta fall visas användningen av Zindol suspension, som enkelt appliceras på den drabbade huden i flera dagar, tills tillståndet är normaliserat. Förutom alla slags utslag och irritationer kan gravida kvinnor behandla huden med en suspension av Zindol sår, skärningar, repor och ställen för insektsbett som kommer att läka snabbt och enkelt. Kom ihåg att detta verktyg skapar ett skyddande skikt på hudytan som påskyndar läkning och förhindrar infektion av sårytor.

Zindol bör appliceras på den förrenade och torra huden, lämna kompositionen tills den är helt torr och avverkning börjar. När verktyget börjar skola av med små partiklar från huden - kan du tvätta av kompositionen. För att hålla huden torr från användningen av Zindol kan du smörja den med en fuktkräm.

Acne Cindole - Användningsmetod

Det är också mycket effektivt att applicera Zindol på ytan av huden som har genomgått rakning - till exempel på ben, underarmar, i bikiniområdet etc. I detta fall kan kompositionen också lämnas över natten och tvättas av på morgonen. Användningen av en suspension som efter rakning även för känslig hud på intima områden bidrar till att förebygga irritation och små finnar, pustler och utslag.
Mer om akne

Cindol för dermatit - hur man ansöker?

Tsindol kan användas för seborrheic, allergisk dermatit, eksem och utslag av okänt ursprung. Suspensionen är helt avlägsnar inflammation och torkar utslag med seborroisk dermatit och allergisk, lindrar intensiv klåda, och gör det lättare för sjukdomar för att förhindra infektion av huden av bakterier eller svampar.

För behandling av dermatit appliceras Zindol suspensionen med en bomullspinne på tidigare rengjord och torkad hud i ett tunt skikt. Efter applicering kan du lämna kompositionen i flera timmar tills fullständig torkning och peeling. Därefter kan du tvätta av rester av emulsionen från huden. Om det finns många utslag är dermatit svår, inflammationen är svår, det finns pustulära utslag som indikerar anslutningen av en bakteriell infektion - behandlingen av huden bör utföras flera gånger om dagen. När tillståndet förbättras kan antalet behandlingar minskas till en eller två under hela dagen. Om det är möjligt att lämna kompositionen på huden hela natten - gör det och tvätta det på morgonen.

Om en person inte kan tillämpa sammansättningen ett par gånger om dagen (t.ex. på jobbet, är det omöjligt att gå "dekorerade" med vita fläckar på Tsindola), kan du göra det vid lunchtid, lämnar fjädring på huden under en timme, sedan tvätta bort med vatten. I allmänhet är det möjligt att applicera agenten under en begränsad tid, när omständigheter och tid tillåter och om nödvändigt att snabbt tvätta av kompositionen med vatten från ytan av huden.
Mer om dermatit

Biverkningar

analoger

recensioner

Suspension Zindol har fått ett utmärkt rykte för dess effektivitet, prisvärdhet och låg kostnad. Läkemedlet klarar perfekt hudproblemen hos vuxna och barn, inklusive nyfödda, utan att orsaka biverkningar. Därför lämnar så många människor positiv feedback, är nöjda med läkemedlets effektivitet. I sällsynta fall är tsindol ineffektivt, särskilt vid behandling av akne - och sedan lämnar människor negativ feedback. Den negativa åsikten om drogen sträcker sig emellertid i regel ut till en viss av dess aktivitet - det vill säga till exempel ineffekten mot akne, och resten av suspensionens egenskaper utvärderas positivt.

Användningen av Tsindol efter rakning av suspensionen, inklusive bikiniområdet, låter dig lugna irriterad hud och förhindra akne, pustler och rodnad. Denna effekt är mycket som kvinnor som är nöjda med verktyget och lämnar positiv feedback om det.

Zindol med vattkoppor och finnar - recensioner

Föräldrar som använde Zindol-suspension för att behandla kycklingpestutslag var mycket nöjda med resultatet och effektiviteten av läkemedlet. Menar väl torkar varicella utslag, inte nypa barnets hud, inte lämna spår som lysande grönt och påskyndar läkning av sår, och bidra till att fullständigt återupprättande av huden utan ärr även i stället för djupa sår. Det är på grund av dessa egenskaper har Zindol en stor mängd positiv feedback om användningen av vattkoppor. Negativ feedback om användningen av botemedel mot vattkoppor lämnades, för det mesta, av föräldrar som finner det obekvämt att behandla utslag flera gånger om dagen, eftersom det tar tid.

Vid behandling av zindol suspension med akne av varierande allvarlighetsgrad är de flesta av recensionerna om läkemedlet positiva, eftersom läkemedlet synligt minskar inflammationen och små utslag fullständigt läker och eliminerar. Dessutom är Zindol lämpligt att använda efter behov, till exempel för behandling av finnar som förekommer före menstruation, när det inte finns något behov av att genomgå en hel behandlingsperiod. I sådana situationer klarar läkemedlet perfekt fysiologisk, funktionell akne, vilket är trevligt för kvinnor, som lämnar positiv feedback. Dessutom hjälper Cindol perfekt att bli av med akne hos gravida kvinnor, som också är nöjda med effekten.

I vissa fall är Tsindol inte effektivt vid behandling av akne - då lämnar människor negativ feedback om drogen. Det fanns inga fall av förvärrad akne situation efter användningen av denna medicinering. Därför är negativa recensioner begränsade endast av ineffektiviteten i förhållande till ett visst fall.

Tsindol /

Zinkoxid (zinkoxid)

Sammansättning och frisättningsform:

100 g suspensionen innehåller glycerin 20 g, zinkoxid 12,5 g, medicinsk medicinsk 12,5 g, stärkelse 12,5 g, etylalkohol 70% 20 g destillerat vatten till 100 g; i injektionsflaskor på 125 g

Dermatit, sår, blötsutslag.

Dosering och administrering:

Beskrivning tagen från sajten: http://slovari.yandex.ru/

% D0% BA% D0% BD% D0% B8% D0% B3% D0% B8 /% D0% A0% D0% 9B% D0% A1 /% D0% A6% D0% B8% D0% BD% D0% B4 % D0% BE% D0% BB / # Dosering och administration

Tsindol

Beskrivning aktuell från 06/18/2014

  • Latinska namnet: Cindol
  • ATC-kod: D02AB
  • Aktiv beståndsdel: Zinkoxid (zinkoxid)
  • Tillverkare: Moscow Pharmaceutical Factory (Ryssland)

struktur

100 ml suspensionen innehåller 12,5 g zinkoxid, 12,5 g stärkelse, 20 g glycerin, 12,5 g medicinsk talk, 20 g etanol 70% och upp till 100 g destillerat vatten.

Släpp formulär

Läkemedlet Tsindol produceras i form av en suspension i glasflaskor med en kapacitet på 100 och 125 ml.

Farmakologisk aktivitet

Läkemedlet har astringent, torkning och antiseptiska effekter.

Farmakodynamik och farmakokinetik

De terapeutiska effekterna av läkemedlet beror på närvaron av zinkoxid i dess komposition, som har en torkning, astringent, antiinflammatorisk, antiseptisk och adsorberande effekt på huden.

På grund av dessa egenskaper hör Zindol till dermatotropa läkemedel - det har en positiv effekt på hudvävnad och dermis, vilket reducerar svårighetsgraden och intensiteten hos de patologiska processerna som förekommer i dem.

Suspension applicerad på huden bildar albuminproteinsalter - albuminater, denaturerande andra proteiner. Denna effekt är extremt viktig för att torka huden, lindra inflammation och även absorbera skadliga ämnen, eftersom de flesta av de biologiska molekylerna som är inblandade i hudirritationer och inflammationer är proteinkonstruktioner.

Med förmågan att denaturera proteiner, reducerar läkemedlet frisättningen av vätskor, och reducerar också svårighetsgraden av irritation och inflammation. Skiktet av denaturerade proteiner på huden som bildas av suspensionens verkan skapar en skyddande film som skyddar den drabbade huden från infektion och skapar också en mikromiljö som är gynnsam för läkningsprocesser. Tack vare detta skyddande skikt skyddas huden från skadliga miljöfaktorer, liksom olika irritationsmedel. Dessutom mildrar Tsindol irriterad hud.

Indikationer för användning Zindol

Läkemedlet är indicerat för användning under följande förhållanden:

  • potnichka;
  • blöjautslag
  • liggsår;
  • skärningar och repor
  • dermatit, inklusive allergisk, kontakt och blöja;
  • sol och temperaturbrännskador;
  • eksem under dess exacerbation
  • streptoderma;
  • ulcerativa lesioner på huden (inklusive trophic sår);
  • herpetic utbrott.

Kontra

Läkemedlet är kontraindicerat vid överkänslighet mot de komponenter som utgör läkemedlet.

Biverkningar

När du använder Zindol suspension kan allergiska reaktioner uppstå som uppträder vid användningsstället för läkemedlet. Allergiska reaktioner kan uppstå som klåda, utslag eller rodnad i området behandlat med läkemedlet. Vid utveckling av sådana allergiska reaktioner är det nödvändigt att avbryta användningen av Zindol suspension, samt att kasta bort de yttre agens som innehåller zinkoxid.

Instruktioner för användning Zindol (metod och dosering)

Innan Zindol-suspensionen appliceras är det nödvändigt att tvätta de drabbade områdena i huden med varmt vatten och torka sedan ordentligt. Därefter måste du ta en flaska Zindol och skaka grundligt suspensionen innan du hämtar innehållet i en enhetlig konsistens. Sedan appliceras talaren med ett tunt skikt till den drabbade huden (som en salva) i flera timmar, varefter preparatet tvättas av huden med varmt vatten. Huden behandlas dagligen i 4-6 gånger.

Varaktigheten av behandlingstiden beror på skadans omfattning och kan vara så lång som flera dagar eller en månad.

Instruktionen för Zindol under olika förhållanden

  • För svåra hudskador: Behandlingen utförs med hjälp av masker med Zindol. Läkemedlet appliceras på huden, låt det sedan torka i friluft, sedan täckt med gasbind eller en bit trasa och lämna i denna form över natten.
  • För behandling av sår och brännskador: Ett bandage behandlat med Zindol suspension appliceras på den drabbade huden. Om nödvändigt kan bandaget bytas till en ny.
  • För barn: För att förhindra att läkemedlet kan appliceras på huden i kontakt med våta kläder.
  • Vid behandling av sår, skärningar och repor samt värme och solbränna: Suspension Zindol appliceras med ett tunt lager på de drabbade områdena. Om det behövs kan du täcka det drabbade området med ett gasbindband.
  • När blöderdermatit hos barn: Vid första tecken på blötsutslag, rodnad eller mindre irritation i huden behandlas barnets hud med en suspension 3 gånger om dagen eller varje gång efter blöjan ersätts.

När du använder drogen, låt det inte komma in i mun och ögon. Det är också viktigt att komma ihåg att läkemedlet inte är avsett att behandla pustulärt utslag, därför bör användningen av Zindol suspension endast utföras på de hudområden som inte är infekterade.

överdos

Det finns inga fall av överdosering med Zindol.

interaktion

Samspelet mellan läkemedlet och andra läkemedel beskrivs inte.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet är tillgängligt på apotek utan recept.

Förvaringsförhållanden

Läkemedlet ska förvaras vid rumstemperatur på en plats som inte är tillgänglig för barn.

Hållbarhet

För nyfödda

Läkemedlet påverkar inte barnets hud, så det kan användas säkert även för nyfödda. Samtidigt bör Zindol-suspensionen inte appliceras på ansiktet, eftersom det kan leda till avskalning.

Instruktioner för nyfödda

  • På morgonen, köp ett barn i vatten med en lösning av kaliumpermanganat (vattnet ska målas i svagt rosa färg).
  • Töm barnets kropp med en handduk och behandla sedan med suspension alla platser som är täckta med utslag. Efter detta är det nödvändigt att suspensionen torkar på bar hud i friluft.
  • Om dagen behandlar du områdena om det behövs. Till exempel, om ett barn är svårt svettigt eller behöver ersätta våta blöjor.
  • På kvällen bör du köpa ett barn i vatten med kaliumpermanganat.

Som regel kan med en sådan behandlingsbehandling blöderdermatism botas på bara några dagar.

synonymer

Desitin, liniment Zinkoxid, Zinkpasta, Diaderm Cream, Zinksalva.

Under graviditet och amning

Cindol hjälper till att ta itu med primär värme, eksem, inflammatoriska utslag, allergisk dermatit, klåda, liksom små finnar som kan uppstå under graviditeten.

Som regel är kvinnornas hud under graviditeten benägen för flaking, formning av finnar, dermatit, rodnad och även olika typer av irritationer - med alla dessa symptom klarar Cindol bra. Dessutom kan läkemedlet också användas vid behandling av repor, skärningar och insektsbett.

Recensioner för Zindole

På grund av sin effektivitet och låga priser på Zindol har läkemedlet många positiva recensioner online. Suspension klarar många hudproblem hos både vuxna och barn, medan de nästan inte orsakar några biverkningar.

Mycket positiv återkoppling relaterade till Zindols talare för att lindra irritation efter rakning (inklusive bikiniområdet) samt för att förhindra utseende av rodnad, pustler och finnar.

Recensioner av Tsindol i vattkoppor lämnades av många föräldrar som behandlade utslaget hos sina barn. De noterar att Zindol talker lämnar inga spår som andra droger (till exempel lysande grön), medan det fullständigt torkar ut pollenutsläppet och påskyndar läkning av sår, vilket inte leder till några ärr även i de platser där djupa sår var placerade. Användning av Tsindol med vattkoppor konstaterade föräldrar att läkemedlet inte klämde på huden alls, så det finns inga problem med att applicera det på babyhud. Negativa recensioner lämnades oftast av de föräldrar som inte har tid att bearbeta utslag av skräp flera gånger om dagen.

Några personer talade om användningen av akne suspension. Recensioner av Zindol i detta fall var ofta mer positiva - läkemedlet minskar inflammation och läker mindre utslag. Det fanns dock negativa recensioner som lämnades av de personer som inte använde Cindol-suspensionen för att bli av med akne. Det är värt att notera att lämna negativa recensioner när Zindol används för akne föreslog att det inte fanns någon försämring av situationen under alla omständigheter.

Vissa recensioner handlar om att människor ville köpa Zindol salva på apoteket, men drogen är inte tillgänglig i en annan form än en suspension.

Pris Zindol var att köpa

I olika apotek varierar priset på talkern Zindol från 62 till 84 rubel per 125 ml flaska.

En Annan Publikation Om Allergier

Hur snabbt bli av med akne hemma

Problemet med akne (akne, akne, svarta fläckar) står inför många män och kvinnor. Acne är en störning i talgkörtlarna, vilket påverkar hudens utseende negativt.Det är bättre att reagera på utslaget av utslag snabbt och ansvarsfullt för att förhindra komplikationer (ärr, ärr, pigmentering), liksom utseendet på komplex om detta.


Varför syns akne och akne i ansiktet - orsaker till utbildning

Acne är en hudsjukdom som uppträder av mer än 80% av ungdomar mellan 13 och 25 år och cirka 10% av personer över 25 år.Acne i ansiktet är en inflammatorisk bildning av hudens talgkörtlar.


Födelsemärke på baksidan: dess form och mening

Många kan se dem. Vad menar de? Födelsemärket på baksidan, dess form och mening är ämnet i denna artikel. Om en sådan mol ligger nära axlarna är det möjligt att säga om en sådan person att han är väldigt kräsen om sig själv och andra.


Hudsjukdomar hos människor: foton, orsaker och symtom

Få människor vet att människans hud är det största organet i kroppen. Hudytan på kroppen är cirka två kvadratmeter. Baserat på detta är det logiskt att anta att antalet hudsjukdomar innehåller en stor lista.